Nosaltres

Nosaltres

Sobre nosaltres

Salvà Cot Pastisseres torna la tradició comercial a Can Salvà

 

Continuem la tradició comercial que van començar els nostres besavis Antonia Pruna i Joan  Salvà quan, poc després de la guerra civil, van obrir una fruiteria que combinaven amb una parada a la plaça i un negoci d’importació-exportació de patates i fruits secs que ja tenien anteriorment.

 

El 1962 l’avi Joaquim Salvà va fer un canvi important substituint la fruiteria per una agencia de viatges. Més tard, cap el 1971 l’àvia Mª Teresa Casanovas i la tia Rosa Salvà, després d’una primera reforma del local a la riera, van obrir al costat de l’agència una perfumeria i merceria.  El canvi de segle va obrir un parèntesis ja que els nostres pares Montserrat Cot (mestre) i Antoni Salvà (metge) es van dedicar a altres oficis. Durant aquest període el local va ser llogat.

 

El 3 de desembre de 2020, després d’una segona reforma en profunditat i una adaptació del local com requereixen els establiments del segle XXI, nosaltres (Núria i Marta Salvà) hem obert una pastisseria-xocolateria que torna la activitat comercial a la família Salvà. 

La pastisseria

 

 

A Salvà Cot Pastisseres oferim productes frescos elaborats al nostre propi obrador on la Núria Salvà prepara diàriament productes de proximitat de gran qualitat.

 

 

Altres obradors complementen la important oferta de Salvà Cot Pastisseres: en Maurici Cot (productes sense gluten ni lactosa), l’Enric Rosich (macarons sense gluten), Vallflorida xocolaters (panettones i diades), Eqlibre (pans sense gluten) i Forn de pa Can Puig. Tot regat amb vins i caves de can Suriol  del Castell de Grabuac, baluard dels coneixements i pràctiques tradicionals dels pagesos mediterranis, mostrant el Penedès més autèntic. 

Canvi de nom

 

El dia que vam decidir muntar la pastisseria teníem clar que volíem que la xocolata fos un element important en tots els aspectes (marca, productes…). Quan buscàvem noms, no ens convencia cap fins que vam arribar a Mokaya.

 

Com molts sabreu, el cacau ha estat cultivat per moltes cultures durant almenys tres mil·lennis a Mesoamèrica. Potser les mes conegudes són la Maya i la Asteca però, l’evidència més primerenca de l’ús del cacau pertany a la cultura Mokaya, una cultura preolmeca de la regió del Soconusco a Mèxic i de parts de la costa del Pacífic a l’oest de Guatemala, amb vestigis de begudes de xocolata que daten de 1900 a.C.


Per tant amb el nom de Mokaya volíem homenatjar a aquells que ens van descobrir el cacau.


Malauradament, després de dos anys utilitzant la marca Mokaya hem hagut de canviar el nom degut a la oposició del del nostre registre de marca per part d’una altra empresa.


Per aquest motiu Mokaya és ara Salvà Cot Pastisseres.