Nosaltres

Nosaltres

Sobre nosaltres

Salvà Cot Pastisseres torna la tradició comercial a Can Salvà

 

A Salvà Cot pastisseres continuem la tradició comercial que van començar els nostres besavis Antonia Pruna i Joan  Salvà. Poc després de la guerra civil, van obrir una fruiteria que combinaven amb una parada a la plaça i un negoci d’importació-exportació de patates i fruits secs que ja tenien.

 

El 1962 l’avi Joaquim Salvà va fer un canvi important substituint la fruiteria per una agencia de viatges. Més tard, cap el 1971 l’àvia Mª Teresa Casanovas i la tia Rosa Salvà, després d’una primera reforma del local, van obrir al costat de l’agència una perfumeria i merceria.  El canvi de segle va suposar un parèntesis, ja que els nostres pares Montserrat Cot (mestre) i Antoni Salvà (metge) es van dedicar a altres oficis i el local va ser llogat durant aquest període.

 

El 3 de desembre de 2020, després d’una profunda reforma i adaptació del local a les necessitats del segle XXI, nosaltres, Núria i Marta Salvà, hem obert una pastisseria-xocolateria que retorna l’activitat comercial a la família Salvà. 

La pastisseria

 

A Salvà Cot Pastisseres , oferim una selecció de productes frescos, elaborats diàriament al nostre obrador per Núria Salvà. La nostra prioritat és utilitzar ingredients de proximitat i de gran qualitat, garantint sabors autèntics en cada creació.

 

 

La nostra oferta es complementa amb les especialitats d’altres obradors de confiança. En Maurici Cot ens proporciona deliciosos productes sense gluten ni lactosa, mentre que l’Enric Rosich destaca amb els seus exquisits macarons. També col·laborem amb Vallflorida xocolaters per oferir panettones i diades, i amb Eqlibre per a pans sense gluten. A més, els nostres productes es poden gaudir amb vins i caves de Can Suriol del Castell de Grabuac, un veritable baluard dels coneixements i pràctiques tradicionals dels pagesos mediterranis, que mostra l’autenticitat del Penedès.

Ampliació del negoci (març 2024)

 

Amb gran il·lusió, hem ampliat el nostre negoci per oferir una experiència més completa als nostres clients. Ara, a Salvà Cot Pastisseres no només trobareu la nostra pastisseria-xocolateria, sinó també una acollidora cafeteria a l’interior.

 

A la nostra nova cafeteria, podeu gaudir dels nostres deliciosos dolços acompanyats d’una selecció de cafès de qualitat i infusions. És l’espai perfecte per relaxar-vos i degustar els productes que elaborem amb tant d’amor, ja sigui per fer una pausa en el dia o per compartir moments especials amb familiars i amics.

Us convidem a visitar-nos i descobrir aquest nou espai, on la tradició i la modernitat es fonen en cada mos.

Canvi de nom (febrer 2023)

 

Des del primer moment que vam decidir obrir la pastisseria, vam tenir clar que la xocolata seria un element fonamental en tots els aspectes de la nostra marca i els nostres productes. En la nostra recerca de noms, cap ens convencia fins que vam arribar a “Mokaya”.

 

El cacau ha estat cultivat per diverses cultures durant més de tres mil·lennis a Mesoamèrica. Les més conegudes són la cultura Maya i Asteca, però l’evidència més antiga de l’ús del cacau prové de la cultura Mokaya, una civilització preolmeca de la regió del Soconusco a Mèxic i de parts de la costa del Pacífic a l’oest de Guatemala, amb vestigis de begudes de xocolata que daten de 1900 a.C. Amb el nom de Mokaya, volíem rendir homenatge a aquells que van descobrir el cacau.

Malauradament, després de dos anys amb la marca Mokaya, ens hem vist obligades a canviar el nom a causa d’una oposició al registre de marca per part d’una altra empresa.

Per aquest motiu, Mokaya és ara Salvà Cot Pastisseres.